tirsdag den 3. januar 2017

at være mor

er en livslang opgave.. Det føler jeg nu, da begge mine drenge nu er store. Hvor er der bare mange ting, jeg gerne ville have gjort anderledes. Jeg ville bl.a. have lært dem, at de er hele verden. at de kan alt det de vil. Istedet har jeg videregivet min egen livsanskuelse, at alle andre er bedre end mig.

Til gengæld, har jeg så givet dem en ydmyghed overfor andre, og lært at give andre plads. Det er en sjælden gave idag. Måske har jeg bare lært dem det lidt for godt. For de er bare nogle dygtige og fornuftige gutter. Mine to drenge. Og jeg håber for dem at de kommer til at tro på sig selv, og ikke er så sløve til at tage de muligheder, der er, som jeg var.

Jeg føler osse, at jeg har svigtet dem en del de sidste år. At de har skullet stå model til en vrissende, grædende, og ubehjælpsom mor, der ingen ressourcer har. At de har skullet tage hensyn til mig så længe.

Den livslange opgave som mor ligger osse i at være konstant bekymret. Når de en sjælden gang er til fest eller ude at hygge, og kommer bulrende hjem om natten. Da har jeg været vågen op til flere gange og endda været inde på deres værelser og tjekke om de er hjemme. Der er sku  mere natterenderi nu, end da de var babyer.  Men jeg er ikke bekymret for dem som medmennesker. For det ved jeg, at jeg har lært dem. At tage hånd om, og tænke på andres ve og vel. Og det har jeg jo osse mærket imens jeg er syg, og altid nyopereret.

Nu er det heldigvis 8 uger siden sidste operation. Og det går faktisk ok. Nogen dage har jeg endda tænkt at NU er jeg hel. Men så bløder det og siver lidt igen. Men slet ikke som før. Så måske ???????
Noget andet er at jeg stadig er så UALMINDELIG træt. Jamen jeg skal jo nærmest køres hjem i en trækvogn efter arbejde, med begge skanker hængende ud over kanten.
Derfor er jeg deltidssygemeldt. og det indtil midt februar. for at give ro på min trætte, inficerede krop. Ro til at hele. Og det betyder ALT, at jeg kan arbejde og bidrage fagligt, men osse, at der er rum til et skvat som mig. Det betyder alt, at jeg arbejder på at få lidt mere overskud til min familie og se veninder og venner. Måske en dag jeg endda vil med til en fest igen ????

Jeg har virkelig haft svært ved at gå ind til min afdelingssygeplejerske og fortælle, at jeg ikke kan så meget mere. At jeg ikke kan hænge sammen. At jeg har det rigtig skidt. Og det er så mærkeligt. For hun gør det SÅ nemt for mig.
Der ingen rynkede øjnbryn. Der er ingen dybe suk. Der er kun anerkendelse. OG det giver en kæmpe ro i min mave og i mit hjerte. Hun finder arbejdsplanen frem og vupti, så skal jeg tidligt hjem fra arbejde hele december. Den ro det giver i maven og mit liv er helt vildt godt.

Sådan burde alle syge sygeplejersker have det. Men det fordrer, at man som menneske, og sygeplejerske blotter sig, og åbenhjertigt fortæller, hvad der foregår i en. Det betyder, at man skal lade alt facade falde, og det er svært. For nogen. Ja jeg sidder bare og vander høns, ja vi snakker tsunami-agtige forhold i kaffestuen, hvis nogen spørger til mig. Men sådan er vi jo så forskellige.
1 kommentar:

  1. When it comes to watches, they can be many things all in one. Generally, if you are into fashion and you have a fake rolex sale craving for high quality things that are unique to say the least, then you will want to go for the best rolex replica sale out there. Everyone seems to be wearing hublot replica sale today. You see celebrities and the general public sporting them around. They are intended for not only women, but men as well. If you have a tag heuer replica sale taste for fashion and cannot seem to get enough of it, then we are sure you are interested in those replica watches sale. They are less inestimable than those luxury watches simply because the makers ask the public to purchase many of the different models instead of changing one piece. These rolex replica sale are made in order to compliment the jewelry and wardrobe that you are wearing.

    SvarSlet